JÄSENTARINAT

KATJA

Ikä :48 vuotta

Aloitin harrastuksen parissa lokakuu 2021. Kävin ensin tutustumistunnin ja siitä suoraa onrampille.

Olin tullut siihen pisteeseen, että jotain oli tehtävä. Kuntoni oli aivan nolla ja painoa oli kertynyt. Sekin vielä, että aina olen ollut hyvä aloittamaan uuden liikuntaharrastuksen ja yhtä hyvä lopettamaan.

Crossfit on mahtava laji. Monipuolisuus ennen kaikkea on hyvä. Mitään tunti ei ole samanlainen. Kunto on kasvanut, voimaa tullut lisää. Se puolestaan on tuonut hyvinvointia ja ennen kaikkea terveyttä. Koen lajin turvalliseksi aloittaa huonollakin kunnollakin. Valmentajat on koko tunnin läsnä ja saat ohjeita ja neuvoja heiltä.

Crossfit Meri-Lapissa on hienot puitteet tehdä elämästä parempi. Hyvä ja positiivinen pöhinä aina tunnilla. Valmentajat on aivan omaa luokkaa. Annan kaikille 10+. Teidän kannustus, neuvot ovat auttaneet minua saavuttamaan tämän hyvän olotila.❤

JOONA

Ikä: 28

Kauan harrastanut crossfittia: Toukokuusta 22

Miksi juuri crossfit? Ajan kilpaa Snowcrossin Sm-sarjaa ja kesäreeneihin piti saada jotain uutta ja erilaista, Jäin heti koukkuun. Ainoa mikä harmittaa niin kilpailukauden aikana ei juuri crossfitillä kerkeä/pysty käymään että kerkeää palautumaan tarpeeksi kun viikossa tulee muuten niin paljon kovasti kuormittavia treenejä.

Jatka lausetta: Crossfit Meri-Lapissa on hyvä porukka, Ammattitaitoiset valmentajat sekä loistavat tilat.Vaikka välillä ne thrusterit pistääkin treenin aikana harmittamaan niin aina on treenin jälkeen hyvällä mielellä päässyt kotiin.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan lajia vaikka päälajina olisi jokin muu harrastus. Omasta mielestä tukee hyvin mitä vaan harrastusta ja ainakin hapenottokyky paranee 😊

Meri, 29

Onramp syksyllä 2021

Crossfit on kaikista kokeilemistani lajeista se, joka on imaissut muk​​aansa heti ja täysillä.

Nuorena olin kiinnostunut taistelulajeista, mutta kilpailu alkoi lopulta stressata liiaksi. Sitä joko voitti vastustajansa tai sitten hävisi ja palasi kotiin mustelmilla.

Sittemmin lähdin kokeilemaan kuntosalia, kun jotain liikuntaa on tärkeää harrastaa. En ollut aiemmin salilla käynyt, joten koska laitteet näyttivät ja tuntuivat tosi vierailta ja omakin olo oli hyvin epävarma koko hommaan ryhtymisestä, palkkasin itselleni personal trainerin. Hän opasti minulle laitteiden käytön ja teki ohjelman ylä-, keski- ja alakropalle. Ohjelma sisälsi 13 eri laitetta, 18 eri liikettä + alkulämpöön käytettävän kuntopyörän ja juoksumaton. Parin päivän opastuksen jälkeen sain sähköpostiini ohjelman, jossa oli kuvia lihaksikkaasta sims-ukosta käyttämässä kuntosalilaiteita ja jokaisen kuvan alla luki "Sarjat: 3, toistot: 12, tauko: 60 sek, vastus: 12,5kg-50kg". Seassa oli myös kuvia sims-naisesta tekemässä jumppaliikkeitä jumppapallolla tai ilman.

Pakkopulla on väärä sana kuvaamaan kokemustani kuntosalilla käymisestä, koska maku oli enemmän hapankorppua. Ei ihme, että vuoden kitkuttelun jälkeen sain lopulta kerättyä rohkeuteni lähettää kuntosalille irtisanomisilmoitukseni.

Harrastukset jäivät lähinnä hyötyliikunnan tasolle pitkäksi aikaa, kunnes muutin takaisin kotikonnuille Keminmaahan ja liityin salibandyjoukkueeseen, joka oli kesäksi järjestänyt sählytreenien rinnalle fysiikkatreenejä Crossfit Meri-Lappiin. Ensimmäinen kosketukseni crossfittiin oli kesällä 2021 ja se oli menoa saman tien. Crossfit Meri-Lapin salin lattia ei ollut täynnä toinen toistaan erikoisempia kuntolaitteita eikä seinää ei oltu peitetty huoneenkorkuisilla peileillä. Valmentaja oli aina paikalla ja opasti kaikille liikkeet ja toistomäärät.

Jokainen treenikerta on erilainen, jokaisen treenin jälkeen on olo, että on tehnyt töitä kunnolla ja hapankorpun mausta ei ole ollut tietoakaan. Joka päivä salilla odottaa uusi ohjelma, kannustavat valmentajat ja treenikaverit. Crossfitissä murheet unohtuvat, sillä niitä on mahdotonta vatvoa, kun kaikki kapasiteetti menee päivän ohjelmasta selviytymiseen. Jokaisen treenin jälkeen palaan kotiin voittajana, en vastustajaa voittaneena vaan itseni.

ANNIKA

Ikä: 26

Kauan harrastanut crossfittia: vähän yli vuoden

Miksi juuri crossfit?

Cf on monipuolinen ja ennen kaikkea mahtava tapa liikkua. Siskoni yllytämänä lähdin kokeilemaan crossfittiä ja hurahdin siihen täysin. Kuluneen vuoden aikana olen kehittynyt paljon, joka tekee tästä myös todella koukuttavaa🏋️‍♀️

Crossfit Meri-Lapissa sinut otetaan avosylin vastaan ja saat ammattitaitoista valmennusta😊

JAANA

Ikä: 38

Kauan harrastanut crossfittia: vuoden päivät oikeasti, haaveissa kymmenen 😄 onneksi olen nyt taas lajin parissa.

Miksi juuri crossfit? Koska on niin älyttömän kivaa seistä käsillä ja renkkua ja roikkua ja voimailla ja aina joka kerta on erilainen superhikitreeni ja sitä miettii että olipahan taas siistiä! Crossfit tarjoaa runsaasti haastetta ja siten taas onnistumisen tunteita. Mikään muu laji ei tuota yhtä nopeasti tulosta kuin tämä!

Jatka lausetta: Crossfit Meri-Lapissa on huippu valmentajat, loistavat puitteet ja hyvä buugi. Onni olla osa tätä 🤍

Veera

Ikä: 39v

Kauan harrastanut crossfittia: reilu vuosi, onramp kesällä 2021

Miksi juuri crossfit? Vaihdoin vanhinlajeista pojan perässä crosfittiin, kun ei kroppa kestänyt jatkuvia isoilla painoilla treenaamista.

Jatka lausetta: Crossfit Meri-Lapissa jokainen saa treenata omalla tasollaan ja toisia kannustetaan jokaisessa treenissä jaksamaan loppuun saakka. Aina löytyy tapa skaalata liikkeet omalle tasolle. Parasta on se kun saa oppia uusia juttuja, vuodessa on tullut monta uutta "temppua" mitä vanhempikin koira voi oppia. Mm. Käsilläseisontapunnerrukset, tuplanaruhypyt, boxihypyt, köysikiipeily ja toes to bar ovat olleet omia pieniä voittojani, jotka olen oppinut.